Gör så här :

Gör i ordning en saltlake 10-15 % ( dvs 1,0-1,5 kg salt till 10 liter vatten) samt ca 0,1 kg socker .
Låt fisken ligga i saltlaken i 12 - 20 timmar i låg rumstemperatur ( 18-20 grader, garage eller källare passar utmärkt ), vid varmare temperaturer kan man korta ned tiden.

Skölj av fisken med kallt vatten.

Tänd röken med alved och ev enris , ( bäst att ha i måttligt med enris i slutet av rökningen.)
Ha koll på temperaturen när du röker, bäst resultat nås runt 60-70 grader i ca 2 timmar beroende på fiskens storlek.

Ett tips kan vara att gå samman några stycken och röka, så att röken blir fylld vid varje rökning.

Röken är mycket lättanvänd, det är svårt att misslyckas .

Nyckel till vedbod finns hos
Noris 41571 o
Jesse 16133


Självklart håller vi rent o snyggt runt röken !!!!

Jesse


Röken passar till all fisk, vi har rökt allt från ål till 8 kilos lax med
utmärkt resultat.