Kils Sportfiskeklubb inbjuder till Gäddfestivalens 20-årsjubileum!

Den 28:e och 29:e september samlar vi oss en sista gång för att kora den sista Gäddfestivalsegraren. Har du drömt att stå överst på pallen? I september är det den sista chansen.

Kils Sportfiskeklubb inbjuder alla fiskare att delta i trollingtävlingen på Fryken. En tvådagars trollingtävling efter gädda där vi kan erbjuda Sveriges absoluta bästa prisbord. Förstapriset är som vanligt en aluminiumbåt från Linder aluminiumbåtar. Då vi samtidigt jubilerar och sätter ett slut för en lång och omtyckt tävling hoppas vi, att tillsammans med er, kan göra denna jubileumstävling till den bästa tävlingen genom åren. Gäddfestivalen har genom åren varit den största trollingtävlingen i Sverige och lockat hundratals trollingteam att delta. Kils Sportfiskeklubb vill med detta tacka samtliga som deltagit i och kring arrangemanget genom åren.

Gäddfestivalen 2013 blir alltså den sista i nuvarande form.
Varmt välkomna!

Välkommen till Sveriges största trollingtävling och en folk- och trollingfest i dagarna två.

Ännu ett år har förflutit och ingen höst börjar föränn Gäddfestivalen har gått av stapeln.
Även detta år kommer det att fajtas om ett digert prisbord till ett värde av sexsiffriga belopp.
Viktigast är ändå den prestige det innebär att vinna Sveriges mest traditionella och största gäddfisketävling.

Få sjöar är så sagolikt vackra som Fryken. Så missa inte chansen.
Var med och slåss om vårt digra prisbord i en av Sveriges
absolut bästa storgädd-vatten

Tävlingens sponsorer

Linder aluminiumboats

Regler    Anmälda Team    Slutresultat

Tävlingstider
Lördag 10.30 - 17.00
Söndag 09.00 - 16.00
Startavgifter
Startavgiften är 600 kr/team vid anmälan före 21 september.
Anmälan görs till Kils Sportfiskeklubb på postgiro: 88 95 79-9.
Efteranmälan kostar 700 kr (denna görs inte via postgirot utan på plats).
Så här ser inbetalningskortet ut

Vägbeskrivning
Kil ligger ca 2 mil nordväst om Karlstad. Vi skyltar samtliga infarter till Kil fr o m fredag.

Boende
Boka hotell, vandrarhem och camping se denna länk>>

Tävlingsklasser

Alla tävlar om samma prisbord. Vi mäter gäddans
längd och utifrån en beräkningsformel erhålls gäddans
vikt/poäng. Detta medför att alla tävlar om samma priser
på lika villkor. Du avgör själv om du väljer att fiska catch &
release eller ta med fångsten för mätning på land.

Principen för viktberäkningen är:
längden x längden x längden / 130.
ex. 70 x 70 x 70 / 130= 2638 detta blir gäddans
vikt i gram.

Vänligen notera när ni betalar in startavgiften, om ni skall köra
C&R så vi kan förbereda mätdekaler till alla...

Anmälan
När ni betalt in startavgiften så tar ni en titt under "Anmälda Team", där kommer ni med inom en vecka efter att ni anmält er.

Vi hjälper till med sjösättning av båtar, parkering och transporter i samband med start. Som vanligt bjuder vi på mat efter tävlingens slut på söndagen.

Övriga frågor
Sven-Olov Fager
070-315 43 52 (Tävlingsledare) Daniel Jonasson tel. 076-0270333 (ansvarig C&R), eller Christer "Jesse" Jansson tel. 0554-161 33.

Tidigare festivaler

Gäddfestivalen -99
Gäddfestivalen -00
Gäddfestivalen -01
Gäddfestivalen -02
Gäddfestivalen -03
Gäddfestivalen -04
Gäddfestivalen -05
Gäddfestivalen -06
Gäddfestivalen -07
Gäddfestivalen -08
Gäddfestivalen -09
Gäddfestivalen -10
Gäddfestivalen -11
Gäddfestivalen -12

Viktiga tider under helgen:

Lördag
9.30 : Kaptensmöte , här dras regler i stort och ev. övrig information, samt ges tillfälle för frågor . Minst en i varje team MÅSTE deltaga på detta möte .
10.30 : Start , sker med startbåt/flagga   vilket innebär att samtliga båtar ligger bakom denna tills starten går.
17.00 : Målgång , deltagande team MÅSTE vara innanför 5-knopsskylten före tävlingsdagens slut kl 17 00.

08.00 : kaptensmöte , minst en i varje team MÅSTE deltaga .
09.00 : start ,  med startbåt.
16.00 : målgång , deltagande team måste vara innanför 5-knopsskyltarna före 16.00.
16.30 : Vi bjuder deltagarna på mat .

17.00 : Prisutdelning GÄDDFESTIVALEN