Havsfiskeresan 2008

På eftermiddagen Torsdagen den 31 Juli startade fiskeklubbens havsfiskeresa 2008 med 16 förväntansfulla havsfiskare i två minibussar. Årets resa var förlagd till Kvitbrygga/Polarcirkelns fiskecamp ca 120 mil från Kil.

Efter att ha kört inlandsvägen till Storuman och via Tärnaby/Hemavan över till Norge plus 2 färjor var vi på förmiddagen äntligen framme.

Campen var till stora delar nybyggd med en hög standard på stugor/lägenheter. Även båtarna var nya rejäla alubåtar med motorer på 40-60 hk samt utustade med GPS och färgekolod, helt perfekta att fiska ifrån.
Tor-Arne på campen skötte all service perfekt tankade båtar etc. Området är mycket skyddat från vind med en mängd fjordar/tidvattenströmmar skyddade av rena högfjäll, att under hela veckan dessutom var i princip stiltje och strålande sol gav oss chans att helt välja fiskeplatser.
Naturupplevelsen är minst halva behållning av resan, att kunna åka båt i kristallklart vatten omgiven av lodräta bergsidor och glaciärer samtidigt som man på 20 m håll matar havsörnar är svårslaget.

Fisket var bra med en mängd olika arter fångade, största fiskarna fick S. Engström med 12 kg sej och torsk på 11 kg men det fångades massor med fina fiskar: hälleflundra, havskatt, uer, kummel etc. Mitt största intyck av resan är iallfall helt självklart, hit måsta man åka igen !

//Christer Jansson

Bilder från resan hittar ni under bildarkivet...